Резултати от търсенето " фитнес "

За нас

Каталогът sportiada.com предлага информация за спортни заведения и спортни занимания в цялата страна. Сайтът предлага лесна и достъпна търсачка селектираща фирмите  по град , район и квартал, по тип и насоченост към конкретни потребители, както и по предлагане на конкретни услуги - Футбол, Фитнес, Тенис, Волейбол, Баскетбол, Басейни, Йога, Конна езда, Танци, Зимни спортове,  Екстремни спортова, Алпинизъм, Пътешестви,я Спорт за бременни, Тиймбилдинг о др. Всяка регистрирана фирма има свой профил с полезна информация за дейността си, контактна информация, снимки, продуктов каталог, e-mail адрес.
 

За контакти:

Pulse Fitness & Spa
тел: 0700 44 044;
e-mail: callcenter@pulsefit.bg

 

Вижте повече...

ЗА ФИТНЕСА И ХРАНЕНЕТО

Ако тренирате редовно фитнес, то непременно ще ви е нужно правилно хранене. Ключа към успеха е намаляването на въглехидратите в вашето меню. Не е нужно да се лишавате от вкусни храни и да се подлагате на глад, а просто да хапвате здравословно с ниско съдържание на въглехидрати. Хубаво е да се наблегне на салатата, специално зелената и други зеленчуци, които имат ниско съдържание на нишесте в листата си. Главна цел на правилното хранене е вашето тяло да премине в фаза на горене на мазнини, така че да почнете да се „чистите”.

Ето все пак една лека диетка:
- Яжте три редовни ястия или четри до пет малки всеки ден.
- Времето между две хранения не трябва да е повече от 6 часа.
- Намалете ядките, семената.
- Намелете сладкото, изцяло не яжте (ако е възможно) хляб, зърнени храни, чипс, кафе, кола, фасул и някои други бобови растения.
- Алкохола вреди тотално на вашата тренировка, все пак е възможно да си сръбнете тук –таме, но с мярка.
- Пийте вода поне 2 литра на ден.
Съумеете ли да спазите и тази малка диета, тренирайки поне 3 пъти в седмицата вие ще се насладите на сравнително бърз възуален успех.

След като приключите фазата на чистене, следва тази на придържане към отслабването. Постепенно трябва да засилите приема на въглехидрати според зависимост от вашия метаболизъм. Всеки човек има различен метаболизъм, но формулата е проста – загубата на килограми се забавя при повишаването въглехидратите. Може да прибавите някоя друга вкусотия към менюто, стига тялото ви да реагира добре.Трябва да си съставите граница за приема на въглехидрати, ако я преминете теглото започва да се покачва, докато под нея теглото намалява. Ако искате да губите тегло просто трябва да следите, колко въглехидрати поемате за деня и какво се случва с теглото. Според зависимост дали искате да качвате или сваляте килограми, просто или превишавате нивото за прием на въглехидрати за деня, или стоите под него.

Приключим ли с отслабването идва времето, в което трябва да задържим килограмите да си стоят еднакви. Ако успешно следите колко въглехидрати поемате и сте свикнали вече на ниско-въглехидратно хранене, то няма да е трудно да поддържате формата си. Просто ако хапнете парче торта или някоя и друга бисквита, ден-два след това си починете от този тип храна.

Клубове, които предлагат фитнес занимания

Вижте повече...

Плуване: Гъвкавост и оформени мускули?

Ако търсите раздвижване и добър изглед, то това е вашият спорт. Плуването е от изключителна полза не само за вашето тяло, но и за вас самите. Още по хубавото е че може да се практикува цял живот. Но какво всъщност прави плуването толкова специално? Зависи какво искате да постигнете.

За разлика от спортуването на земя , плуването дава уникалния шанс за практикуване без да се натоварват или нараняват различни части на тялото (колена, глезени). Развива белите дробове и спомага за сърдечно-съдовия фитнес, мускулна сила, издръжливост. Ритане във вода, водна аеробика, бягане в басейн, както и просто плуване може да сформира страхотна редица от упражнения с едно предимство – теглото на тялото ви няма да ви пречи. Плуването може да се окаже и начин за почивка след тренировка на земя. Спомага за движението на кръвта през мускулите за да им помогне да се възстановят и помага на вас докато се плъзгате по водата.

Докато плувате приблизително горите 3 калории на километър и шестотин метра за 0.5 килограма от вашата телесна маса. Ако вашето тегло приблизително е 68 килограма и ви взима 30 минути да преплувате 1.600 метра, тогава вие ще използвате приблизително 900 калории за 1 час. Въпреки това, много плувци немогат да плуват толкова бързо, както и  за това разстояние или продължителност.

Същестува и психическа полза от този спорт. Опитвали ли сте се да не мислите за нищо докато плувате? Да освободите ума си от всички грижи и проблеми, концентрирайки се само върху размаха на ръцете? Това е вид медитация, която може да ви доведе до състояние на удовлетвореност, превръщайки вашата водна сесия в освежаваща и да ви зареди с позитивна енергия за идния ден. Много плувци намират не пряка полза от плуването. За да създадат умения като спортменство, организация на времето, самодисциплина, организиране на цели.

Загубата на много тегло е едно нещата, за което плуването не е от голяма полза. Докато плувате наистина губите много калории, но веднъж излезете ли от водата горенето се прекратява. Практикуването на земен спорт като тичане или колоездене може да гори еднакво калорий също като плуването за час, но спрете  ли практиката на даден земен спорт, употребата на калории след това продължава засилено до приблизително 18 часа. Защо? Защото докато сте в басейн тялото ви не се загрява така, както на земя. Поради водата наоколо то не работи толкова за охлаждането си, след като упражнителната сесия е приключила. Плуването наистина тренира почти цялото тяло – сърце, бели дробове, мускули – с най-малко напрежение в ставите. Страхотно е за общ фитнес, просто не е най-добрия варият за бързо сваляне на много килограми наведнъж.

Клубове, които предлагат плуване...

Вижте повече...

Зумба мания

Зумба мания

Нов и забавен спорт завладява хората обичащи движението и танците. Това лято борбата с килограмите стана по-интересна и по-лека със Зумба.

Комбинацията от  фитнес упражнения с танц се оказва нещо далеч по-интересно за много от спортуващите. Ако ви е трудно да намерите стимул да отидете във  фитнес залата, може да опитате този нов фитнес танц, който се оказва доста ефективен при борбата с килограмите и изгарянето на калории. 

Зумба е фитнес програма, която под звуците на салса, меренге, регетон, кумбия, ча-ча, хип-хоп, ориентал и много други забавни танцови ритми  с лесни за изпълнение движения, подходящи за всякакъв тип хора, помага за правилното развитие  двигателната култура и спортната форма.
За хората, които нямат достатъчно време, това е идеалният спорт съчетаващ танц и фитнес, който изпълва тялото  с енергия и разтоварва психиката.

Клубове които предлагат Зумба

Вижте повече...

Подводна гимнастика

Ако потенето във фитнеса ви се струва като нечовешко мъченичество в тези трудно поносими летни жеги, но в същото време искате да спортувате, да понамалите теглото си и да оформите мечтаната фигура, може да помислите за варианта- подводна гимнастика.Подводна гимнастика
Тя има много разновидности: аква аеробика,  водна гимнастика със и без уреди, аква каланетика, акваспиид (каране на велоергометър под вода) и други, съобразени с различните цели и възможности на практикуващите.
Защо са полезни заниманията във водна среда?
Поради специфичните си физични характеристики, Водната среда е доста по- различна от въздушната: с по- високо съпротивление, по- дълго действащи инерционни сили, температура, подемна сила и т.н. Всички тези особености многократно увеличават ефекта от извършването на физическа работа, в сравнение с тренировки "на сухо".
1. Много добре се тренира равновесие и координация.
2. Развиват се мускулната сила и издръжливост по един много елегантен и атравматичен начин. Мускулите буквално се извайват във водата, увеличават своята сила, без да се стига да хипертрофия, което означава, че мускулите придобиват една леко издъжена форама, подобна на вретено, и в същото време са здрави, силни и стегнати.
3. За разлика от сухите тренировки във фитнеса, вероятността от навяхване, изкълчване или казано по бабешки "сецване" е в пъти по- малка.
4. Придобива се по- голяма издръжливост (качество което дава възможност да се извършва определен вид работа дълго време, без да настъпва силна, непреодолима умора)
5. Повлиява се изключително благоприятно работата на сърдечно- съдовата и дихателна системи
6. Има подчертан закалителен ефект
7. Има силно изразено положително влияние върху психо-емоционалния тонус (с други думи- във водата е весело и приятно :))

Аквааеробика
Като добавим към всичко това и факта, че температурата навън е над 35*С, мисля че малко игри и забавления в басейна ще ни се отразят прекрасно, а вкомбинация с това  ще се приближим с още една крачка към тялото за което мечтаем.

 

 

 

 

 

Клубове, които предлагат аква аеробика

 

фотоматериали: БМБ ООД- Уреди за рехабилитация и спорт;  NOLA7- Уреди и съоръжения за водна аеробика, Басейни и аквапаркове
Вижте повече...

Тае Бо- сила, динамика и гъвкавост

Тае Бо, аеробика и бийни изкустваТае Бо е фитнес дисциплина, чийто създател е американецът Били Бланкс- многократен световен шампион по карате. Специфичното при Тае бо е, че комбинира характерни движения и форми от бойни изкуства (карате, Тае- куон До) с движения от аеробиката. На практика това съчетание се оказва много ефективно по отношение на изгарянето на калориите и излишните мастни натрупвания, като едновременно с това засилва мускулатурата, тренира координацията, равновесието и издръжливостта на целия организъм, и подобрява в голяма степен работата на сърдечно-съдовата система. В добавка на всичко това, изпълннението на комплексите под съпровода на динамична денс музика повишава психо- емоционалния тонус (с други думи- настроението и самочувствието) на трениращите и го превръща в отлична тренировка не само за тялото, но и за душата.

 

Клубове по Тае Бо

Вижте повече...